Mislila sem, da prijateljica nima kuhinjske nape

Mislila sem, da prijateljica nima kuhinjske nape

Moja najboljša prijateljica je mene in mojega moža povabila na kosilo, pred kratkim so namreč kupili novo kuhinjo in komaj sem čakala, da jo vidim. Poleg tega pa je moja prijateljica odlična kuharica in me je zanimalo kaj nam bo pripravila danes. Takoj ob prihodu sem imela občutek, da v hiši ni tako močnega vonja po hrani, zato sem najprej mislila, da je šele začela kuhati.

Z njenim partnerjem sta nama razkazala novo kuhinjo in bila je res lepa. Njuno stanovanje je vedno okusno opremljeno, saj imata oba smisel za to, še posebno pa prijateljica. Tudi jaz jo večkrat vprašam za kakšen nasvet, ko potrebujem spremembo. Ob vsemu občudovanju najprej sploh nisem opazila, da nima kuhinjske nape, to je prvi opazil šele moj mož. Vprašala sem jo, zakaj nima kuhinjske nape, saj mi je bilo čudno, da bi pozabila nanjo. 

Nato pa je moj mož, ki vedno hitro opazi vse detajle, na sredini kuhalne plošče opazil drobne rešetke in vprašal, če ima njihova kuhalna plošča vgrajen toaster. Najina prijatelja sta se od srca nasmejala in dejala, da so to najnovejše kuhinjske nape, ki so vgrajene kar v kuhalne plošče. Mislila sem, da se šalita, nato sem opazila, da je para dejansko usmerjena v te rešetke. Posledično je bil zrak čist in zato tudi ni bilo tako močnega vonja po hrani. Sploh nisem vedela. da take kuhinjske nape obstajajo, to lahko izbrska samo moja prijateljica, ki je vedno na tekočem z novostmi.

Kosilo je bilo kot po navadi odlično, nazdravili smo na novo kuhinjo in se še nekajkrat nasmejali na račun kuhinjske nape in najine nevednosti. Pri njih sva preživela čudovit popoldan, po poti domov pa sem že tiho razmišljala o novi kuhinji, saj bi bila tudi najina potrebna obnove. Zagotovo pa vem, da mi bo pri nakupu nove pomagala moja prijateljica.