Vijak je bil kriv, da mož ni mogel kositi trave

Ali tudi vaš mož išče izgovore, ko je potrebno nekaj narediti pri hiši oziroma njeni okolici. Ampak to, da bi bil vijak razlog oziroma razlog za nedelo, to pa verjetno še niste slišali. Verjetno vas zanima kakšna je zgodba tega vijaka in seveda vam bom to tudi povedala.

Skratka bil je prečudovit sobotni sončni dan in moža sem končno prepričala, da bi pokosil naš travnik in to nikakor ni preprosto, saj mož vse vikende rad izkoristi za počitek. Ampak to soboto mi je nekako uspelo in košnja je bila potrjena. Jaz sem bila izredno zadovoljna, toda zadovoljstvo je bilo bolj kratko. Že po nekaj minutah slišim, da se je kosilnica ugasnila, mož pa začel nekaj preklinjati. Seveda sem odšla preverit kaj se dogaja in mož je imel pripravljeno celotno zgodbo.

Seveda je bil kriv vijak, ki se je verjetno med enim izmed prejšnjih košenj izpel in izgubil. In ker tega vijaka ni bilo je bilo upravljanje s kosilnico skoraj nemogoče, saj se je celoten ročaj preprosto preveč zvijal, saj ga je držal samo še en vijak na drugi strani kosilnice. In mož resnično ni mogel tako kositi trave, zato se je odločil, da bo to soboto posvetil iskanju tega istega vijaka.

In verjetno vam ne rabim razlagat, da bi verjetno ta vijak prej našel, če bi ga šel iskat po celem travniku, kot da bi ga našel v lokalnih trgovinah s tehnično opremo. Toda on je vztrajal, da bo ta vijak našel še isti dan, ter tako zaključil to košnjo še danes. Odpeljal se je v trgovino in se seveda čez dve uri vrnil brez vijaka. In kaj je naredil, ko je prišel domov? Usedel se je za računalnik in našel spletno stran, ki prodaja takšen vijak ter ga naročil. Seveda je sobota šla mimo brez košnje, je pa mož travnik pokosil, ko je po pošti prišel vijak, ki ga je lahko takoj montiral in travnik tudi pokosil.