Še dobro, da je na toplotna črpalka letos ogrevala

Letos se je res izkazalo, da je toplotna črpalka daleč najbolj ugodno in praktično ogrevanje. Tisti, ki niso imeli te možnosti, da bi jim toplotna črpalka urejala ogrevanje in so imeli možnost ogrevanja le na klasičen način, so kar precej zapravili za ogrevanje. Posledično lahko predvidevam, da se bo letos zelo veliko ljudi odločilo za ta, da jim bo toplotna črpalka ogrevala domove in bodo peči na kurilno olje dali proč. To je zelo pametna odločitev iz marsikaterega pogleda.

Iskreno bi bilo vse to zelo dobra odločitev, saj kurilno olje že zelo dogo časa ni najboljša odločitev kar se tiče ogrevanje in je vse drugo mnogo boljše kakor pa to. Še nekaj let nazaj sem mislila, da je najboljša alternativa kurilnemu olje, nekaj popolnoma drugega. Spogledovala sem se namreč s pečmi na pelete, ampak sem na srečo pravi čas izvedela, da obstaja tudi toplotna črpalka, ki je precej boljša izbira. To sem izvedel tik pred tem, ko je bil nakup nečesa drugega možen in smo se takrat res sodbo odločili. Letos je bilo naše ogrevanje na srečo precej bolj ugodno, kakor bi bilo, če bi še vedno imeli ogrevanje na kurilno olje. Ko so mi znanci pripovedovali o številkah, ki so jih imeli, mi je bilo kar grozno. Prav žal mi je bilo zanje, da se niso pravočasno odločili tudi oni za menjavo. Večina se bo zamenjavo vsekakor odločila sedaj, kar je tudi najbolj pametno.

Tudi če bi izbrali peč na pelete, ne bi bila najboljša odločitev, ker vseeno zelo veliko ogrevamo. Ne vem sicer, kakšna je bila resnica, ampak menda se je nekje dogajalo tudi to, da je bila težava s pridobivanje materiala. Pa tudi iskreno nimamo dovolj prostora, da bi lahko nakupili pelete za celo leto. Tako, da je bila toplotna črpalka tudi zaradi praktičnosti uporabe precej bolj pametna izbira, kakor pa karkoli drugega. 

Še dobro, da je na toplotna črpalka letos ogrevala