Ko vidiš belo rolo in preprosto veš da je to vzmetnica

Na balkonu sem zjutraj sedela in pila kavo. Nakar je prišel velik poštarski kombi rumene barve. Ven iz njega pa dva mlada fanta. Videla sem kako so jemali iz kombija veliko belo rolo. Bila je vzmetnica. Kar zagledala sem se in razmišljala, da kako bo tale vzmetnica nekomu izboljšala nočni spanec.

Ko vidiš belo rolo in preprosto veš da je to vzmetnica

Zelo sem bila vesela za to osebo, saj je vzmetnica nekaj takega, kar si ravno ne naročiš oziroma ne kupuješ ravno vsak dan. Ko se odločiš za nakup vzmetnice po navadi pomeni, da pa je bil sedaj že skrajni čas in da je oseba si zaželela boljšega spanja kot ga je imela do sedaj. Ko pomislim, da nakup ki zadeva boljše ležišče ni ravno mačji kašelj, pomislim da je zelo pomembno katera vzmetnica bo nadomestila prejšnjo. Še vedno sem gledala poštarja kako sta hecno nosila ogromno belo rolo. Nakar je en vzel telefon in poklical stranko, da lahko ta paket izroči. Čez nekaj časa je prišla ven stara ženica, ki je bila v sosednjem bloku. Bila je sama. Pomislila sem, da sta poštarja zelo prijazna in da bosta ji to veliko rolo odnesla v stanovanje. Tako se je tudi zgodilo, in vesela sem bila, da so tudi dobri ljudje. Seveda jima je stara ženica pustila nekaj napitnine za prijaznost, saj je tako njena nova vzmetnica prišla v novi dom. Poštarja sta se veselo nasmehnila in odšla nazaj v kombi ter zaloputnila vsak s svojimi vrati na vsaki strani.

Pomislila sem če bi tudi jaz potrebovala novo vzmetnico, vendar je bila moja vzmetnica še ne toliko stara, da bi jo morala zamenjati. V tem času pa bi morala zopet pogledati, ker sigurno obstajajo že kakšne nove vrste vzmetnic za različne spalne zahteve. Ker je bilo še zgodaj dopoldne, jaz pa na bolniški, sem se zleknila nazaj v svojo posteljo in razmišljala o stari ženici ter ji privoščila kvaliteten spanec.