Zaščitna oblačila te lahko rešijo pred poškodbami

Ko doma delamo, se niti ne zavedamo, kako hitro lahko pride do poškodb, če nismo pravilno in varno oblečeni. Jaz sem doma vedno primerno oblečen, zaščitna oblačila imam vedno na sebi, ko grem delat kakršno koli težko in nevarno delo. Druga zgodba pa je pri mojem očetu.

Vedno, ko pridem k njemu, ima nekaj za delati in vedno pravi, da je dela za 5 minut, kar se na koncu izkaže, da je delo težko in traja dlje časa. Že tolikokrat sem si rekel, da si bom dal zaščitna oblačila v avto in bom tako pripravljen, da mu bom pomagal. Tako sem tudi naredil in dal zaščitna oblačila v avto.

Prišel je dan, ko me je oče spet potreboval in ko me je prosil za pomoč, sem mu rekel, da grem samo po zaščitna oblačila in mu lahko pomagam. Seveda moj oče ni mogel počakati, tako kot vedno. Vedel sem, če grem do avta bo šel delat sam, kar pa nisem hotel, tako spet nisem oblekel zaščitnih oblačil in šel za njim, da mu pomagam. Šla sva v vrtno hiško odrezat in pobarvati kos železa. Vse lepo in prav, če jaz na koncu seveda ne bi umazal mojih novih oblačil, tako sem bil jezen, da sem si uničil hlače, da sem očetu rekel, da je to zaradi njega, ker ne zna 5 minut počakati, da bi si oblekel zaščitna oblačila. 

Seveda mi je zameril in domov sem odel v tišini. Kako neumno, sem si mislil. Prav nič slabega nisem hotel, le obvarovati sem hotel svoja lepa oblačila in njemu se je tako zelo mudilo. 

Tako vedno dela in ne bom ga spremenil, tako sem zaščitna oblačila z jezo dal iz avta in sedaj vedno pomagam brez njih, ker enostavno se z njim ne moreš zmeniti, da naj počaka 5 minut, da se preoblečem v zaščitna oblačila. To je zame trma in prav nič drugega.