Meni najboljša kava je Illy kava

Vsak ima svoj okus in vsak si izbere, katero kavo najraje pije. Jaz sem začela piti kavo pri svojih starših in to turško. Kasneje sem spoznala fanta, ki je pil samo Illy kavo. To mi sicer ni bilo všeč in moram priznati, da ga enostavno nisem razumela, da ne pije druge kave. Raje se kavi odreče, kot pa da bi pil drugo kavo. 

Po pogovoru z njim, ko sem ga vprašala, zakaj mu je Illy kava tako boljša od drugih kav, mi je predlagal, da enkrat narediva test in greva na dve kavi. Zakaj pa ne, sem si rekla!

Tako sva šla v mesto in se ustavila v kavarni, kjer so stregli Illy kavo. On je točno vedel, kam morala iti, kajti poznal je vse kavarne in katere kave strežejo v njih. Moram priznati, da je kava bila res dobra, nisem pa si predstavljala, da je resnično velika razlika v okusu z drugimi kavami. 

Tako sva kasneje šla na drugo kavo, on je sicer ni pil, ker pije samo Illy kavo, jaz pa sem v drugi kavarni spila drugo kavo. Komaj je čakal, da mu povem, kakšna je ta druga kava. Jaz pa sem jo prav s strahom poskusila, ker sem bila prepričana, da ne bom ločila med okusi različnih kav, ker zame je bila vsaka kava ista. Pa sem okusila razliko, resnično je bila Illy kava boljša. Še se nisem pustila in mu rekla, da me je zanalašč peljal na slabo kavo. On pa se je ob teh besedah samo nasmejal, kajti vedel je, da je kava Illy najboljša in da sem to tudi sama spoznala. 

Vseeno bi lahko občasno pil druge kave, sem mu rekla. On pa je rekel, da dokler ima možnost, da pije Illy kavo, jo bo pil, zakaj bi pil kave, ki so slabše in manj dobre.