Javni prevoz je bil najboljši način za odpravljanje v mesto

Že odkar sem hodil v srednjo šolo in pa vse do sedaj, ko se v mesto odpravljam v službo, sem vedno uporabljal javni prevoz. Do sedaj pa sem bil zelo zadovoljen z le tem in pa njihovo organizacijo, tako da nisem imel nikoli potrebe, da bi se v službo hotel odpraviti z osebnim avtomobilom, saj bi s tem porabil nekoliko več časa in pa konec koncev tudi denarja.

No tako pa se je uporaba javnega prevoza začela, ko sem šel v srednjo šolo, saj takrat nisem imel druge izbire, kot da sem se odpravil na vlak ali pa na avtobus, saj nisem imel izpita za avto, ali pa sploh svojega avta. Tako pa mi je javni prevoz omogočil, da sem lahko bil v mestu v dobrih dvajsetih minutah, kar pa je bilo zelo hitro, glede na relacijo in bi z avtom definitivno potreboval veliko več časa.

Nato pa sem dopolnil 18 let in sem opravil izpit za avto in si tudi kupil svoj avto. Takrat pa sem se v šolo začel voziti z avtom, vendar sem hitro opazil, da to ni najboljša ideja. Sprva sem v šolo zjutraj potreboval približno toliko časa, kot z javnim prevozom. Kar pa se tiče financ, pa se mi v srednji šoli, ko nisem imel stalnih dohodkov, ni najbolj izplačalo. Poleg tega, pa je bila vožnja domov, ko sem končal z šolo okoli tretje ure popoldne, katastrofalna. To pa zato, ker se je na obvoznici pojavila zelo velika gneča, ter se mi je tako vožnja močno zavlekla.

Javni prevoz je bil najboljši način za odpravljanje v mesto

Zato pa sem se kar držal javnega prevoza tudi ko sem šel na faks in pa ko sem se že odpravljal v službo, saj mi je bil javni prevoz veliko bolj zanesljiv, sploh pa vlak, ki ni bil odvisen od razmer na cestah. Na vsake toliko časa pa se je tudi zgodilo, da je vlak zamujal in sem nato nekoliko zamudil, vendar se to ni moralo primerjati z razmerami na cestah, ki so bile še toliko bolj nepredvidljive.